English version  English version
   Övriga sponsorer  SponsorerLogin

Naturpasset Skatås

 
17/7
Två nyblivna juniorvärldsmästare till IFK Göteborg! #16
17/7
WOC 2019 samling 25-27/8 #4
16/7
Jakob världsmästare i h40!
15/6
IFK Göteborg 2:a på Jukola! #1
3/6
Fira vårens framgångar med grillkväll #58
27/5
Sprintstafett-träning med GMOK tisdag 29 maj #12
25/5
Mat 29 maj #17
21/5
Mat 22 maj #27
21/5
Keps-OL 22/5
18/5
MINI-varvet 2018 (söndag 20/5) #19
1 2 3 4 5...190 >
 

Powered by
FS DataDaladubbeln med IFK ungdomarna

Publicerad 2015-10-16, Skriven av Stefan Kinell 2015-10-16 kl.21.51

Kommentarer »
Helgen 16 till 18 oktober var 13 av IFK:s ungdomar på resa med GOF upp till Falun och Daladubbeln. 2-mannastaffett på lördagen och patrulltävling med utklädnad på söndagen. Och mycket umgås med kompisar före mellan och efter orienterandet. Här kommer reserapport fullspäckad med bilder och bra tips från ungdomarna:


Fredag 16 oktober,
Bussresan till Dalarna var lång idag. Men den var kul. Man får väldigt ont i magen av allt godis, så tips: ta inte med så mycket godis nästa gång...

Mobiler är inte heller bra, det blir lätt asocialt då, och man glömmer bort var man har laddaren. Det är bättre med en kortlek, då kan man ha kul tillsammans. Om spader kung är borta ur kortleken, så är det bra att leta på golvet eller under alla väskor, det kan vara där han gömmer sig. Men det kanske man kan förstå när vi tjejer slänger honom på bordet och slår på honom, då förstår även vi att han gick och gömde sig.

GLÖM EJ VATTENFLASKAN! Söt dryck som läsk gör bara att man behöver springa på toa hela tiden.

Nu är vi framme i Falun och har ätit mat på hotellet vid Lugnet. Strax skall vi vara snälla och tysta barn så vi kan sova gott (eller iallafall så att Martin och Stefan tror att vi sover…) Imorgon börjar tävlingarna med två-mannastaffett!

Ett tips är att man inte ska gå ut och göra modevisning med sina utklädningskläder för andra och glömmer kortet på sitt eget rum, eller tappar bort det. (Vi tror det finns en trollkarl på hotellet som trollar bort rumsnyckelkort,) För då får man gå omkring utklädd på hotellet och träffa andra människor. Att busa är också roligt (men bara för de man känner) OBS: det är bra om man kommer ihåg vilket rum de andra bor på när man skall busa. Det sitter massa tjocka gubbar ute i korridoren på hotellet, alltså på tavlor menar vi. Hissen är också läskig, för den pratar med oss. God natt, nu skall vi sova så vi kan ladda för tävlingarna imorgon!
Klicka på bilderna för att öppna dem i annat fönster.

Lördagen 17 oktober
Är man morgonpigg så kan man ta ett dopp i bubbelpoolen på hotellet innan frukost och innan man springer, då får man tur. De som gjorde det kom på 49:onde plats, istället för en plats över 50.

Är man morgontrött och mår dåligt när man vaknar kan man sova nån timme till och ta taxi ut till tävlingen istället, då gör man snygg entré!
Stafetten gick bra för alla! Stigarna var jättekonstiga, det var rötter överallt. Stigarna var längre än hemma, och sen var det is på mossarna. De var sönderfrusna! Det brukar de inte vara hemma i Göteborg. Man trodde att träsken var helt frusna, men sedan trampade man helt plötsligt igenom. Och då blev det både blött och kallt.Det var ganska svår terräng, med många småstenar. Gafflingarna var väldigt lika varandra, så även om man trodde att man hade samma bana som någon annan så kunde det var olika kontroller.

Efter tävlingen satt det fullt med killar i bubbelpoolen, då fick inte de stora coola tjejerna plats där. Istället för att bada kan man istället spela Maffia, då får det lätt plats 20 personer i ett hotellrum samtidigt när man spelar maffia.

Några av oss tillbringade kvällen med att vara under en säng. För vi gömde oss för några killar, som aldrig kom. Vet inte om det var bra eller dåligt. Man kunde välja på massa smaker, lakrits, hallon-lakrits, päron-lakrits, päron, citron, apelsin, bara hallon, mintchoklad, kola och blå. På hotellgodiset alltså, inte killarna. När vi hade provat igenom alla smakerna så försvann godisskålen från bänken i receptionen på hotellet. Konstigt… Om godiset försvinner från ett hotell kan man istället prova sig igenom hur varm choklad smakar med olika styrka. Prova gärna ett par muggar av varje styrka.

Om man glömmer pengar hemma så är det bra att ha kompisar som kan bjuda på saker, eller en snäll Martin.

Söndagen 18 oktober
Söndag på Daladubbeln betyder patrulltävling och utklädnad!

En konstig sak när vi checkade ut var att på ett rum fanns det bara ett nyckelkort, medans det på ett annat fanns fem? Det måste vara nyckelkortstrollkarlen som varit framme igen...

Ett tips: Rosa hårspray kan lätt frysa till is i Dalarna i oktober… Bra att komma ihåg till nästa års tävling. Vi tror tom att dimman frös till is i luften på morgonen, så kallt var det. Ett bra tips när man går långt från bussen är att ha ögonkontakt med bilar som kör förbi, då kan man få skjuts.Alla IFK:are hade klätt ut sig idag. En favorit av de andra var några som såg ut som att de red på varsin struts. Det fanns många minioner och clowner.Två tjejer hade klätt ut sig så det såg ut som dom sprang på händerna, och med bena rakt upp. Det var coolt, men tog lite tid i skogen tror vi.

Här är några utklädda IFK:are

Trots att vi önskade flera gånger så spelade de inte Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg. Men Swag i skogen passade rätt bra ändå.

Det var kul att klä ut sig, men det kan vara svårt att springa i utklädningskläder. Dubbskor kan lätt fastna i klänningen som man har på sig… Tips är att inte ta en klänning med små hål i, för där kan dubbarna fastna. Då kan man trilla pladask minst tio gånger. Startade man tidigt så kanske kärren fortfarande varit frusna och det hade gått lättare att springa, men startade man senare så blev det mer stigar i skogen. Idag var det mycket längre bana än vanligt, på en D14 bana kunde man lätt springa nästan 10 km. I Dalarna verkar man tycka att grön skog = “mestadels god framkomlighet”.


Några småkillar hade lite svårt att fatta att vi tjejer ville komma förbi, även om vi bad om ursäkt och ville komma förbi. Två tjejer frågade oss fem gånger vad vi sprang för klass.

Det fanns massa stigar i skogen, även sådana som inte skulle finnas. I skogen träffade vi massa troll, smurfar och andra konstiga orienterare. En trillade ner i ett kärr, och försvann. Men det gick bra.Tips till de som fixar priser: det är bra om mössorna finns i fler storlekar, inte bara för små storlekar. Och varför fick flickorna rosa väskor och killarna svarta väskor som pris? Inte OK!!!

Även om det var kallt, så var allt väldigt bra. Till nästa år skall vi ta med oss mer varma vantar. Utklädningarna skall vi också jobba på, det kan vara bra att skylla på utklädningen om man tar lång tid på sig på patrulltävlingen.Nu åker vi hemåt med resten av Göteborgsungdommarna i vår coola dubbeldäckarbuss, magarna dör nästan efter att ätit 25 cm mackor på matstoppet vid Laxå.

IFK ungdommarna som var med på resan var:
D14: Alva, Ella, Meja, Olivia, Anna, Thea, Emine och Tilda
H12: Tage och Carl
D12: Elin, Anges och Filippa - som sprang med Eleonora från Sjövalla


Länk till den nyhet

http://ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2402

Kommentarer
Skriv en kommentar »

 

Namn: Fredrik P
Inlagt: 2015-10-19 kl.22.33
Svara>>
Gött jobbat allihop!

Namn: MEX
Inlagt: 2015-10-19 kl.18.14
Svara>>
Vilket bra reportage, alla verkar haft kul och var rejält trötta i går kväll...

Namn: Helen C
Inlagt: 2015-10-19 kl.12.13
Svara>>
Vilket superbra reportage! Ni är ju proffs.

Namn: Henrik
Inlagt: 2015-10-19 kl.09.02
Svara>>
Galet bra i roligt skrivet. Kanske kan hålla i en kurs för oss andra? :)

Namn: Uffe G Kungälvs OK
Inlagt: 2015-10-19 kl.06.59
Svara>>
Grymma tips och hur roligt som helst att läsa!
Tack för en toppenhelg, alla tjejer, killar och ledare!

Namn: Fredrik L
Inlagt: 2015-10-17 kl.09.32
Svara>>
Lycka till!

Namn: Josefine
Inlagt: 2015-10-16 kl.22.41
Svara>>
Grymma tips, ser fram mot fortsättningen!
Lycka till imorgon!

Silverpartner

R&B Byggteknik

Oticon Medical

Samarbetspartners

noname
Ledx
VJ
Blackroll
Tractrac

Arrangemang

Skatås ryggar

Skatås mörkaste

Vi finns även här

Följ oss på Twitter Bli ett fan på Facebook