English version  English version
   Övriga sponsorer  SponsorerLogin

Naturpasset Skatås

 
25/9
Kläder - sista beställningsdag idag 25/9
24/9
25mannaträning - Uppdaterat med PM #8
23/9
Anmälan till mat 24/9. Senast måndag kl 21! #33
21/9
World Cup
17/9
SM silver i stafett!
15/9
WOC 2019 samling - 2-4/11 #3
14/9
SM medel, dubbla brons!
14/9
25-manna #57
12/9
The Trophy ratar Trump #1
9/9
SM-brons till Elin
1 2 3 4 5...191 >
 

Powered by
FS DataLäger inför Jukola och Venla 2018 i Lahti

Publicerad 2017-10-10, Skriven av Max Peter Bejmer 2017-10-10 kl.19.43

Kommentarer »


En sammanfattning av IFK’s Jukola- och Venlaläger i Lahti. Med på lägret var Kirsi, Ingjerd, Emmi, Johan H, Fredrik E, Arvid, Andreas, Eskil, Joel och Max Peter.

Då flyget till Finland gick redan 8 söndag morgon
IFK och TP tåar linjen på starten av natträningen.
IFK och TP tåar linjen på starten av natträningen.
började vår dag tidigt. Taxin väntade på oss utanför hotellet redan klockan 6 och på väg ner till receptionen möttes vi av inkommande partyfolk från 25-mannafesten som pågått under natten. Prioriteringarna var tydliga, Jukola/Venla 2018 eller inte.

Väl i Helsingfors möttes vi av ett regningt Finland, något som skulle hålla i sig hela vistelsen. Full fart upp till Lahti-området för ett första pass på grannkartan till Jukola-området. Förväntningarna var minst sagt höga. Efter passet var det mindre muntert. Utan större tvekan kunde vi konstatera att terrängen gick in på topp 5 sämsta. Att namnet på kartan var Vihattu vilket betyder hatad på svenska, kändes helt klart rätt.
Efter ombyte i regn bar det av till boendet som var lika bra som Vihattu-terrängen var dålig. Välkomnandet, maten, sängarna, bastun, tvättstugan och de gemensamma utrymmena som inbjöd till gött häng får alla tio av tio.
Pass två körde damerna på dagen medans herrarna inväntade mörkret. Masstart i glidarfart fick bli passets upplägg. Och vilket glidarpass det blev. Omväxlande platt racer-terräng och mer kuperad kontinental kurvbild. För att beskriva det med ett ord: mumma!
En kall Karhu i en varm bastu fick runda av dagen.


Dag två startade med frukost med bland
Pure
Pure
annat hembakt bröd.
För förmiddagspasset var tanken att löpa om pass 1 från gårdagsförmiddagen. Detta röstades inte helt oväntat ner av de flesta. Damerna, som hade hoppat över första passet dagen innan, drog till helveteskartan. Även Joel hängde på där, då han kände att han inte riktigt hade fyllt sin kvot av stenar, gräs, pinnar och skit. Andra körde väglöp hemma vid boendet medans ytterliggare ett gäng istället drog till gårdagens natträningskarta och lade egna banor att cruisa på. Gemensamt för alla var dock att ta det lugnt och spara krafterna till lägrets absolut viktigaste: kvällens natt-masstart mot Tamperen Pyrintö.
Damerna som genomförde pass två i dagsljus, kom hem i tid för att ge oss herrar rådet att använda kompassen. Ett råd som skulle visa sig värdefullt.
Väl på plats på träningen hade pressansvarig Arvid styrt ihop ett presskonferens med intresserad media. Något som blev så lyckat att Arvid kan räkna med att få fler liknande uppdrag i framtiden.
Tamperen Pyrintö med Johan Runesson i spetsen anlände och vi kunde dra igång den så prestigefyllda duellen. Första halvan av banan bestod av detaljrik kurvbild med bitvis dålig sikt. Optimalt för nattorientering med andra ord. Sedan växlade karraktären helt till stora platta detaljfattiga områden med ytterst få saker att läsa på. Och det var då det roliga började. Runesson gjorde sin största bom sedan han var femton som han själv uttryckte det. Att ca hälften av de startande fullföljde ger en indikation på hur svårt nästa års jukola kommer att kunna bli, speciellt på natten. Kampen mot TP tog vi hem med en blå-vit topp-3. Man är inte bättre än sin senaste (tränings-)tävling tänker vi när vi ger oss in i vinterträningen.

En ny dag tog vid, lägrets sista, och ett nytt träningspass var på agendan: OL-intervaller. Även på denna träning fick vi fint sällskap av TP-löparna. Med något slitna kroppar fick vi till ett värdigt avslut på lägret.
Vi tar med oss många bra minnen från detta korta men innehållsrika läger. Att Jukola/Venla 2018 kommer att bli en utslagsgivande tävling är vi alla överens om. Att vara väl förberedd och ha bra koll på vad som väntar är också något som är värdefullt.

Hyvä!


Länk till den nyhet

http://ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2616

Kommentarer
Skriv en kommentar »

 

Namn: Niclas
Inlagt: 2017-10-12 kl.13.55
Svara>>
Kul läsning och gott att förberedelserna är igång.

Namn: Christina
Inlagt: 2017-10-12 kl.06.24
Svara>>
Jätteroligt och trevligt reportage för en som inte var med men som här fick en tydlig och rolig bild av hela resan!

Namn: Kjell
Inlagt: 2017-10-11 kl.20.14
Svara>>
Jo værre jo bedre!

Namn: CW
Inlagt: 2017-10-11 kl.10.25
Svara>>
Härligt att läsa att inte bara jag tycker att en del terräng i bland är skit, anas jätte trevlig läsning.

Namn: Janne
Inlagt: 2017-10-10 kl.23.01
Svara>>
Härligt reportage!

Namn: Jonas
Inlagt: 2017-10-10 kl.22.12
Svara>>
Go nyhet, tack!

Silverpartner

R&B Byggteknik

Oticon Medical

Samarbetspartners

noname
Ledx
VJ
Blackroll
Tractrac

Arrangemang

Skatås ryggar

Skatås mörkaste

Vi finns även här

Följ oss på Twitter Bli ett fan på Facebook