English version  English version
   Övriga sponsorer  SponsorerLogin

Naturpasset Skatås

 
10/2
10-milaläger och Sverigepremiär 1-3 mars - Uppdaterad 14/2 #24
6/2
Planeringsmöte 18 februari kl.18.30
6/2
Årsmöte 11 mars
30/1
Träningsdag 2 februari #16
27/1
Träningsdag
20/1
Träningsdag lördag 26/1 #34
20/1
BWN i Lerum 25/1 #23
28/12
Helgläger Sarpsborg 25-27/1 #19
20/12
God Jul och Gott Nytt OL-År 2019 #1
17/12
Victoria Hæstad Bjørnstad ny i blåvitt! #11
1 2 3 4 5...194 >
 

Powered by
FS DataDubbla pallplatser i Swedish League!

Publicerad 2018-04-22, Skriven av John Persson 2018-04-22 kl.16.29

Kommentarer »


På söndagen var det dags för den avslutande jaktstarten i Swedish League. IFK hade ett flertal löpare på startlinjen i position att slås om pallplatserna i både H-21 och D-21 där Sara Hagström bärgade en andra plats och Max-Peter Bejmer en tredje plats till slut.

I D-21 var Sara Hagström på jakt och gick ut som tvåa 48 sekunder efter Karolin Ohlsson (Järla IF, Nacka) och Elin Månsson gick ut som åtta, 6.54 efter. Sara öppnade hårt och tog snabbt in på Karolin och vid tredje kontrollen var Sara faktiskt i ledningen med 30 sekunder men Karolin kom ikapp och sedan blev det en sällskapsresa ett tag. Karolin skulle dock visa sig vara för stark idag och drog successivt ifrån Sara och tog hem segern. Men Sara kunde ohotad springa in som totaltvåa, 4.17 efter. Sara kunde dock fira dubbelt för förutom den fina andraplatsen i huvudklassen knep Sara även segern i U-23 cupen och blev därmed direktkvalificerad till Euromeeting i september. Elin Månsson hamnade snabbt i sällskap med Helena Bergman (OK Ravinen, Nacka) och tillsammans sprang dom upp genom fältet. Till slut blev det en spurtstrid dom emellan om placering fem och sex där Helena drog längsta strået och knep femteplatsen men en stark jaktstart av Elin som alltså slutade sexa, 10.07 efter i årets Swedish League. Elin Pettersson slutade på en 41a plats och Erica Pettersson på en 43e plats.

I H-21 hade Johan Högstrand, som i fredags vann SM-guld i nattorientering, bäst utgångsläge med en tredje plats endast 42 sekunder efter Emil Svensk (Stora Tuna OK, Borlänge) och Gernot Kerschbaumer (OK Pan-Kristianstad) som gick ut i delad ledning. Max-Peter Bejmer låg på en sjunde plats 2.48 efter med ett stort gäng löpare runt omkring sig och med fräscha ben var det också han som tog upp jakten på tätduon. Max-Peter hamnade snabbt i en klunga som tillsammans jobbade ikapp framförvarande däribland Johan Högstrand. Tätduon gick dock inte att göra något åt denna dag utan Emil Svensk knep segern framför Gernot Kerschbaumer men där bakom skulle klungan göra upp om placeringarna tre till sju. Det såg ut som om det skulle bli en spurtstrid om placeringarna men på sista långsträckan innan varvningen fick Max-Peter en liten lucka och tog chansen att avgöra. En rejäl tempoökning och säker orientering på sista slingan gjorde att Max-Peter därmed kunde försvara sin placering från ifjol och springa i mål relativt ohotad som trea, 1.12 efter segrande Emil Svensk. Där bakom hade den mäktiga avslutningen i fredags satt sina spår och Johan fick aldrig riktigt chansen att vara med i fighten om topp sex utan kom i mål som sjua, 3.20 efter. Jens Wängdahl sprang i mål som 16e och Arvid Våg som 52a.

Totalt sett har årets Swedish League varit en stor framgångssaga för IFK Göteborg Orientering. Inte nog med att både Max-Peter och Sara slutar på pallen totalt så har vi haft många fina etappresultat och visat upp en fin bredd som lovar gott inför ett av vårens stora mål 10-Mila nästa helg i Nynäshamn där IFK Göteborg Orientering ställer upp med starka lag som kan vara med och fightas om segern i både Dam- och Herr-klassen!


Länk till den nyhet

http://ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2715

Relaterad länkar

Officiella resultat

Kommentarer
Skriv en kommentar »

 

Silverpartner

R&B Byggteknik

Oticon Medical

Samarbetspartners

noname
Ledx
VJ
Blackroll
Tractrac

Arrangemang

Skatås ryggar

Skatås mörkaste

Vi finns även här

Följ oss på Twitter Bli ett fan på Facebook