English version  English version
   Övriga sponsorer  SponsorerLogin

Naturpasset Skatås

 
12/10
WOC 2019 Ambassadörer
12/10
Kartinläggning
10/10
WOC 2019 samling - 2-4/11 #6
1/10
Spring Höststafetten 20:e oktober
1/10
Målning i matsalen och köket #1
26/9
25-manna - Uppdaterad med reseinfo och slutliga (?) lag #67
25/9
Kläder - sista beställningsdag idag 25/9
24/9
25mannaträning - Uppdaterat med PM #8
21/9
World Cup
17/9
SM silver i stafett!
1 2 3 4 5...192 >
 

Powered by
FS DataJakob världsmästare i h40!

Publicerad 2018-07-16, Skriven av Josefine Carlsson 2018-07-16 kl.11.00

Kommentarer »


Jakob på podiet bredvid d40 segraren Simone Niggli
Jakob på podiet bredvid d40 segraren Simone Niggli
Det blev en kamp om medaljerna i varma förhållanden i de danska skogarna på VMOC.
Jakob höll dock huvudet kallt och fick med sig två medaljer varav ett GULD hem!


Då det fortfarande finns chans för våra unga VM löpare att plocka värdefulla tips inför VM i augusti så kommer här en liten sammanfattning av Jakobs förberedelser för att nå VM-guld. Ta chansen och plocka guldkornen från en nybakad världsmästare.

Hur gick förberedelserna inför vm?
Jag anmälde mig till tävlingen framförallt för att jag fick det som 40-årspresent men också för att vi skulle göra det som en gemensam grej med släkten. Efter en misserabelt dålig träning efter 10-mila fick formen toppas med ett Jukola och en vecka 5daysinItaly. Men efter ytterligare förkylning hängde starten på WMOC löst. Jag bestämde mig dock för att springa kvalet sakta men säkert. Vilket visade sig räcka väldigt långt då många bommade oväntat mycket i den vad jag tyckte ganska enkla terrängen i Tisvildehegn.

Hur var guld-loppet?
Ett bra lopp där jag sprang ifatt Nick Barrable efter en tredjedel av banan vilket vi båda hade nytta av. Inga direka bommar, men sprang snett ut ur ett grönområde och stannade och tvekade vid en diffus grop vilket kostade 10-15 sekunder stycket.

Hade på förhand trott att du skulle kunna vinna?
När jag blivit pulveriserad av Niclas J och Tobbe N i Italien värkande knän, NEJ. Men efter kvalet, ja eller åtminstone medalj.

Hur högt värderar du segern?
Jag måste säga att jag kände mig väldigt obekväm med den höga snittåldern när jag kom till tävlingen och det var tydligt att tävlingen har mycket högre status hos de som är en 20-30 år äldre. Men jag tycker det är roligare med en tävling där det gäller att springa bra i ett lopp än tex ett 5-dagars där man ska springa stabilt och bra i flera dagar. För det vet jag att kroppen i allafall inte håller för. Sen låter ju världsmästare väldigt snyggt även om jag inte har nån illusion om att det betyder bäst i världen. Konkurensen är väl i paritet med ett IFK H40 KM.

Du tog även en brons-plats på långdistansen, där du också hade guldvittring, berätta om detta lopp!
Jag kände redan från start att jag var seg efter att ha sprungit två dagar tidigare (för er elitlöpare så återspeglar detta normal träningsdos med längre än så mellan löppassen) men kom trots detta tidigt ifatt en bommande Petteri Muukkonen. Lyckades hålla honom bakom mig under en OL-intensiv inledning men hade sen ingen chans att hänga med när det blev mer springa av. Så blev därifrån ifrånsprungen med över 6 minuter. Hade det inte varit mästerskap hade jag klivit av, men nu krigade jag på och var sen inte förmögen till mycket mer än att äta smörrebröd och dricka öl i skuggan under resten av den dagen.

Blir det repris nästa år i Lettland?
Nä nu har jag inget att bevisa i H40 utan kan vänta till jag gått upp ett par klasser. Nästa år tror jag IFKs förhoppningar ska ställas till Patrik.


Länk till den nyhet

http://ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2731

Kommentarer
Skriv en kommentar »

 

Silverpartner

R&B Byggteknik

Oticon Medical

Samarbetspartners

noname
Ledx
VJ
Blackroll
Tractrac

Arrangemang

Skatås ryggar

Skatås mörkaste

Vi finns även här

Följ oss på Twitter Bli ett fan på Facebook